Monday, October 3, 2011

Vad blir det för mat idag?




















Idag skall jag laga Gorgonzola sås med pasta. Problemet är att jag inte hittade svensk Gorgonzola, men jag löste det ändå!


Här är receptet (4 pers):

- smör för steknig

- en gul lök

- 300g lövbiff (finns oftast svenskt kött i mataffärerna)

- 140g kvibille klassisk ädelost

- 5 dl Créme fraiche tex. Arlas

- 2-3 Svenska tomater ( i detta fall Flavorino tomater från Malmö)

- Några blad hackad basilika (färsk, svensk finns hos coop änglamark)

- 500g farflalle pasta från Saltå Kvarn Järna
1. Sätt på pasta vattnet.

2. Hacka löken i bitar och fräs den därefter i smör. Dela lövbiffen i bitar på 1x1cm, lägg ner i pannan och fräs med löken.

3. Blanda ner créme fraichen och låt koka upp, smula därefter ner ädelosten och låt den smälta. Blanda ner de skivade tomaterna tillsammans med hackad basilika.

Servera med sallad och garnera med lite av basilikan och tomaterna. Servera med lite dricka, själv passade jag på att ta fram min hemajorda jordgubbssaft.

Smaklig måltid!