Monday, December 5, 2011

Kycklingpytt med dragonkräm

Detta receptet har jag tagit från lantmännens hemsida.













Ingridienser:
4 portioner
450 g Kronfågel kycklinglårfilé
2 morötter
4 potatisar
1 palsternacka
1 liten purjolök
½ msk färsk timjan, från tex änglamark.
Smör till stekning
4ägg
2 dl crème fraiche
1 kruka dragon
1 tsk sötstark senap
Salt och peppar

Gör så här:
1. Skär kycklingen i mindre bitar.

2. Skala morot, potatis och palsternacka och skär sedan i centimeterstora tärningar.

3. Dela purjolöken på längden, skölj den och strimla sedan grovt.

4. Fräs kycklingen i smör i en stor stekpanna på hög värme till den fått lite färg. Lyft över till ett fat.

5. Hetta upp en ny klick smör och stek därefter grönsakerna och löken under omrörning ca 10 minuter, eller till dem börjar mjukna. Tillsätt kyckling och timjan och låt allt fräsa ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5. Repa dragonen från stjälkarna och finhacka den. Blanda ihop crème fraiche, dragon och senap. Smaka av med salt och peppar.

6. Stek äggen i smör till vitan stelnat men äggulan fortfarande är krämig.

7. Servera pytten med de stekta äggen och krämen.

No comments:

Post a Comment